lunes, 14 de noviembre de 2011

LA OLA

La Ola és la pel.lícula que hem estat veïent en Atenció Educativa. Tracta d'un mestre que treballa a un institut d'Alemania. A aquest mestre li manen fer unes classes, que duren una setmana, sobre l'autocràcia.
La primera pregunta que fa a els seus alumnes el primer dia es, si pensen que podria haver a Alemania altra dictadura con la que va impossar Hitler al 1932. Com és d'esperar, els seus alumnes li responen que no, que seria totalment imposible així que el mestre anomenat Rainer decideix comprovar-ho per si mateix.
El primer dia els fa alçarse per a parlar i quan ell entra a l'aula.
El segon dia els fa que tots es possen una samarreta blanca i al llarg dels dies fa cosses com aquestes.
Es dona el cas de que una alumna no vol possar-se samarreta blanca i els demés de la classe l'aïllen; en canvi, a un altre company que sempre havia estat marginat se l'acepta com un altre qualsevol.
Al llarg de la setmana es va comprovant que el grup format per Rainer, anomenat ''La Ola'', es fa com una pinya, es defenen entre ells, intenten tindre més membres al seu grup e inclús als que no ho són els marginen i no els traten gaire bé.
Aquest experiment de Rainer s'en va de les mans i encara que aconsegueix para al grup i demostra-los lo que en realitat succeïa recordant-los la pregunta del primer dia, acava en trajedia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario